Творчий вечір редактора нашої газети в бібліотеці ім. Коцюбинського

Вечір називався «Поезія музики. Музика поезії», і редактор представ як поет, прозаїк, бард. В затишному читальному залі  Чернігівської міської бібліотеки 23 жовтня  зібралися  її читачі, слухачі Безкоштовних курсів української мови, які веде директорка бібліотеки,  кандидат філологічних наук Людмила Зіневич.

Автор прочитав  розділ з повісті «Вересень», свої поезії. Під гітару виконав пісні композитора Ігоря Покладі  і поета Юрія Рибчинського, українські народні пісні, а також пісні, музику яких він написав на вірші Ліни Костенко, Володимира Солоухіна,  білоруських поетів Євгенії Яніщиц, Алєся Бєлого. Все виконувалося в оригіналі — українською, білоруською, російською мовами, також гість виконав ряд пісень польською мовою. І, звичайно, власні бардівські пісні. До речі, їх тексти, як і  прочитана на вечорі поезія та проза автора, увійшли у його нову книгу «Стріла», яка є на сайті нашої газети.
Аудіозапис  Олега Головатенка —  на  сайті SVOBODA.FM,  також у Фейсбуці — на сторінках бібліотеки та П. Антоненка.
Відеозапис  Сергія Кордика під назвою «Липневі акорди в тональності осені» на сайтах:  www.sknews.net;  http://bilahata.net;   www.youtube.

 

Опубліковано у Чернігівщина. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар