До нових читачів

Газета «Світ-інфо» виходить кожні два тижні, по четвергах, на 16 сторінках. Поки що нема фінансової можливості перейти на щотижневий випуск, але з нарощуванням тиражу передплати така можливість з’явиться.

Ми вже вийшли за обсягом на рівень районних газет (з набагато вищою передплатною ціною), адже ці газети хоча й виходять щотижня, але на 8 сторінках. До того ж у кожному випуску районок мінімум одна сторінка — це телевізійні програми, а за два тижні — це 2 сторінки. Ми не друкуємо телепрограм не лише через те, що газета виходить не щотижня, а телеканали не можуть дати свою програму на 2 тижні наперед. Але навіть при щотижневому випуску, чесно кажучи, шкода витрачати цінну газетну площу на ці телепрограми, які в деяких тижневих обласних 16-сторінкових газетах займають по 4 – 5 сторінок. Щотижня! Нічого не маємо проти телебачення, але, відверто кажучи, в ці телепрограми майже ніхто не заглядає: вмикають телевізор і клацають пультом, знаючи сітку тих нескінченних телесеріалів напам’ять.

У нашої газети — інша концепція. Після її перших інформативних сторінок основну площу займають аналітичні публікації з акцентом на історію, літературу. Отримавши газету, ви на наступні дні маєте серйозне і водночас цікаве читання. І багато цих публікацій можна вирізати, зберігати. А дехто з читачів зберігає і всі примірники нашої газети. Радимо дійсно робити цю, умовно кажучи, домашню підшивку, тим більше, що деякі публікації йдуть із продовженням у двох-трьох номерах. Чимало публікацій вам захочеться колись перечитати або комусь запропонувати почитати. І читати в газеті є що.