Покровська книжкова толока в Чернігові

Мешканці та гості Чернігова 14 жовтня, на Покрову, День захисника Вітчизни, з великою зацікавленістю відвідали Другий літературний фестиваль «Покровська книжкова толока в Чернігові».

На Катерининській алеї, що з’єднує центральну Красну площу і Катерининську церкву, весь  день вирувало свято, головними на якому стали  книжковий ярмарок і зустрічі з письменниками. Свої книги пропонували українські видавництва, їх автори. До Чернігова приїхали кілька десятків письменників — зі Львова, Луцька, Києва. Також пройшли майстер-класи, працювала  «Алея майстрів», фотозони.
Найактивнішу участь у підготовці і проведенні свята взяла Центральна міська бібліотека ім. Коцюбинського. Тут  пройшла зустріч з відомими українськими письменниками з Луцька  Володимиром Лисом і Надією Гуменюк. Столичний письменник Володимир Шовкошитний презентував свою нову книгу  «Чорнобиль». Також перед читачами бібліотеки  виступили історики Михайло Жирохов, Сергій Леп’явко, Олександр Бондар, учасник бойових дій Максим Дерев’янко, журналістка і волонтерка Тетяна Миргородська.
У цьому ж приміщенні, в  Центральній бібліотеці для дітей ім. О. Довженка пройшли творчі зустрічі юних читачів  з українськими поетами.
Долучився до проведення свята і Культурно-мистецький центр «Інтермеццо».

 

Опубліковано у Україна. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар